Bejelentés„Amikor önmagadon javítasz, a világ is megjavul.”
Sai Baba

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Elhunyt Sathya Sai Baba

Gyászolók ezrei rótták le kegyeletüket hétfőn Sathya Sai Baba indiai vallási vezető előtt, akit milliók tiszteltek világszerte spirituális és gyógyító képességeiért, míg sokan mások ügyes bűvészmutatványokat csodaként feltüntető sarlatánnak tartottak.A világszerte ismert gurut 84 éves korában hunyt el vasárnap, miután egy hónapig ápolták kórházban szülővárosában, Puttapartiban.
Manmohan Szingh indiai miniszterelnök szerint olyan ember volt, aki "milliókat ihletett erkölcsös és hasznos életre".
Leginkább istenfélő személyként ismerték, aki önfeláldozóan segített másokon a jótékonysági célokra adományozott dollármilliárdok segítségével. Göndör hajával és az Indiában a szentséget jelképező okkerszínű öltözékével azonnal felismerhető volt India-szerte.
Fényképei házak millióin, autók műszerfalán és a hívek által viselt érmeken láthatók. Sokan zarándokoltak el évente az asrámjába.
Hétfőn önkéntesek százai irányították a gyászolókat a guru üvegkoporsójánál szülővárosában, az Ándra Prades állambeli Puttapartiban. Gyászszertartását szerdán tartják.
Sathya Sai Babának becslések szerint több mint 100 országban tízmilliónál több híve van, közöttük volt indiai miniszterelnökök és államfők, valamint Goldie Hawn amerikai színésznő. Azt tartották róla, hogy csodákra képes, például ékszereket, Rolex órákat varázsol elő a hajából, és halálos betegeket képes meggyógyítani.
Racionalista bírálói viszont őt magát sarlatánnak, a csodáit pedig csalásnak nevezték. A sajtóban többször is megvádolták, hogy szexuális visszaélést követ el hívei ellen, a vádakat tagadta, és befeketítőkampánynak minősítette.
A vádaskodások és bírálatok nem csökkentették követői rajongását, akik dicsérték jótékony tevékenységét, közöttük oktatási intézmények működtetését és fejlesztési tervek elindítását.
A guru 1926. november 23-án született Sathyanarayana Raju néven, szokatlanul intelligens gyermek volt és gyermekkora óta vonzódott a spiritualizmushoz. 1940-ben az 1918-ban elhunyt Shirdi Sai Baba indiai szent reinkarnációjának nyilvánította magát.
Egészségügyi problémái miatt az elmúlt években csak ritkán jelent meg a nyilvánosság előtt. Agyvérzésen és több szívrohamon esett át 1965-ben. 2005-ben tolószékbe kényszerült.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!